Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Ψωνάρα γεννιέσαι, δεν γίνεσαι! (9)

Μεγάλη Τρίτη και ακόμα και Τα Νέα ασχολούνται με το σταντ-απ και το «Αντί Διδακτορικού»! Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο εδώ, αλλά ο τίτλος της ανάρτησης μου επιβάλει να παραθέσω και την πρώτη σελίδα των «Οριζόντων» όπου συνυπάρχω με τον Πίτερ Μπρουκ και τον Μπέκετ, αλλά και τη σελίδα του άρθρου όπως είναι τυπωμένη.

Ποιος είναι αυτός ο Μπέκετ;...

Πατάμε στην εικόνα και μεγαλώνει η σελίδα!

Και για τους πολύ τεμπέληδες, ορίστε οι αναφορές στο «Αντί Διδακτορικού»:

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ STΑΝD-UΡ ΚΩΜΙΚΟΙ
Δάφνη Κοντοδήμα

Μια... διαφορετική παράσταση stand-up comedy παρουσιάζει ο Δημήτρης Δημόπουλος, που ασχολείται με το είδος από το 1996, σε μια αίθουσα προβολών με αναπαυτικούς καναπέδες. Ένας λόγος που οι παραστάσεις stand-up comedy δεν έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση του ελληνικού κοινό είναι ο φόβος του... προβολέα που στρέφεται στον θεατή και όλοι περιμένουν την απάντησή του. «Τα μπροστινά καθίσματα είναι συνήθως άδεια» αναφέρει ο Δημήτρης Δημόπουλος. «Φέτος δεν "πειράζω" το κοινό. Θεωρώ τεμπελιά να μιλάς μόνο δέκα λεπτά και μετά να δίνεις το μικρόφωνο στον θεατή. Η αμφιθεατρική αίθουσα βοηθάει καθώς σε προϊδεάζει ότι θα είσαι μόνο θεατής» λέει.

Στο «Αντί διδακτορικού», μιλάει για φοιτητές και νέους που μένουν με τους γονείς και πληρώνονται έναν μίζερο μισθό, και όχι «για το σεξ και τις σχέσεις των δύο φύλων που εξασφαλίζουν το γέλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: