Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Σας ευχαριστώ!

Ο τίτλος «Καλύτερου Κοινού στις 2/5» απονέμεται στους 20 θεατές που προτίμησαν «Αντί Τριημέρου» το «Αντί Διδακτορικού» που παρουσιάστηκε στη Μικρή Χώρα στα πλαίσια του bob theatre festival. Η Μικρή Χώρα είναι ένας χώρος πολύ διαφορετικός από το Nixon: μαύροι τοίχοι, μαύρο πάτωμα, όλα μαύρα! Έσπασα αυτή τη μαυρίλα με το γνωστό μου σκηνικό: 3 πορτοκαλί χαλάκια.

Θέλω να μιλήσω για αυτά τα πορτοκαλί χαλάκια. Αντιπροσωπεύουν τα 3 απαραίτητα στοιχεία που θεωρώ πως απαιτούνται για μια καλή παράσταση σταντ-απ. Έχουμε και λέμε: (α) καλό κείμενο (β) καλή παρουσίαση (γ) κοινό. Τα (α) και (β) είναι φυσικά δική μου υποχρέωση. Το (γ) είναι όμως αυτό που ολοκληρώνει την παράσταση. Χωρίς το κοινό, δεν κάνω σταντ-απ, απλώς παραμιλάω. Και ξέρετε τι λένε για όσους παραμιλάνε και γελάνε μόνοι τους. Πως είναι τρελοί! Οπότε χρειάζομαι το κοινό, γιατί αλλιώς θα βρεθεί κανείς και θα με πάρει είδηση και τότε θα με τρέχουν και θα μου παίρνουν μέτρα για το γνωστό λευκό μακρυμάνικο πουκάμισο. Και όχι τίποτα άλλο, έχω παχύνει και το λευκό θα το τονίζει!

Ας γνωρίσουμε όμως τους τυχερούς κατόχους του τίτλου, γνωστούς και ως μεταβλητή (γ) στην εξίσωση μιας καλής παράστασης σταντ-απ.

Να σημειωθεί πως τα καθίσματα είναι ΙΚΕΑ...

...όπως και τα χαλάκια άλλωστε.