Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

So, what do you do for a living?...

...με ρώτησε η φιλοξενούμενη από τις ΗΠΑ ενός φίλου. Δεν αντιστάθηκα. Της είπα την αλήθεια. "I'm the blue Power Ranger!" Δεν είπα ψέμματα! Αυτή την περίοδο ηχογραφώ μεταξύ άλλων τη 17η σεζόν της σειράς, που ονομάζετα Power Rangers RPM και διαδραματίζεται στο μέλλον. Δύο είναι οι βασικοί μου ρόλοι στη σειρά: ο Φλιν ΜακΆλιστερ (ο μπλε...) και ο Βέντζιξ (ο κακός!). Μπαίνω λοιπόν στο στούντιο να ηχογραφήσω και μου πέφτει το σαγόνι. Μα τι έγινε;! Οι Πάουερ Ρέιντζερ απέκτησαν υψηλή αισθητική και πολυεπίπεδο σενάριο;!



Καλογυρισμένο, σχεδόν σαν ταινία! Ε, μόνο το πρώτο επεισόδιο, με το που μπήκαμε στα κανονικά επεισόδια με τα ξυλίδια και τα ζορντ, όλα επανήλθαν στη γνωστή κιτς αισθητική που πάντα είχαν και θα έχουν οι Πάουερ Ρέιντζερ. Η σειρά πάντως έχει πλάκα ώρες-ώρες, αν και αντιμετώπισα προβλήματα όπως «και πώς θα κάνω τη σκοτσέζικη προφορά που απαιτεί ο ρόλος» ή «θα πείσω με τη φωνή μου πως όντως ξυλοκοπώ τους κακούς». (Για την ιστορία, ο Φλιν στα ελληνικά ακούγεται χωρίς προφορά, και οι κραυγές στο ξύλο είναι το πιο αστείο πράγμα, γιατί κάθεσαι σε μια καρέκλα και φωνάζεις!)

Κορυφαίες στιγμές στις ηχογραφήσεις!

1. Όταν φωνάζουμε «Πάουερ Ρέιτζερ, Αρ-Πι-Εμ! Έτοιμοι για δράση!»
2. Όταν γυρνάω τη φωνή σε θέση «γρέζι στο τέρμα» για να κάνω τον κακό και να αναφωνήσω «ήρθε το τέλος σας, Πάουερ Ρέιντζερ!»
3. Όταν μας πιάνουν τα γέλια, επειδή δεν πέσαμε όλοι μαζί στη βαθυστόχαστη ατάκα «Ενεργοποίηση μονάδας ενέργειας... Power Rangers Ultra Big Money Maker Disney Purchased Kitch Kid's TV-Series Without An End Pou Kano Gia Na Plirono To Noiki Mou»!

Αλλα, όπως και να έχει, πόσοι μπορούν να πουν «είμαι ο Μπλε Πάουερ Ρέιντζερ» όταν συστήνονται;...