Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Παθέτικ!

Μια σκηνή  από το έργο "Company" των Τζορτζ Φερθ και Στίβεν Σόντχαϊμ (στο βίντεο είναι μεταξύ 3:58 και 4:16):

MARTA: How many Puertoricans do you know?
BOBBY: Err... Let's see. There's this guy at work, and there's this...
MARTA: How many blacks?
BOBBY: See, frankly, I just seem
to be meeting people like myself.
MARTA: God, talk about pathetic!

Κάπως έτσι θα έπρεπε να αισθανθώ κι εγώ, όταν το ρήμαδο-προφίλ μου άρχισε να μου υποδεικνύει πως οι συνκαράφλες φίλοι μου έχουν βρει φίλους.

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Γεια, είμαι ο Σπόρτι!

Σήμερα το πρωί, αλλά πρωί-πρωί, μιλάμε στις 10:00, μετά από ελάχιστο ύπνο, βρέθηκα στο στούντιο για να μεταγλωττίσω... Δεν ήξερα τι. Το έμαθα με το που πήγα εκεί. Όταν λοιπόν σκάσουν τα επεισόδια της σειράς κινουμένων σχεδίων "Barbie Fashionista" στο ίντερνετ, θέλω να ξέρετε πως ο ηθοποιός που κάνει τον Σπόρτι είμαι εγώ. Και ξεστόμισα ατάκες όπως:

«Ουάου, είσαι πολύ όμορφη!»
«Θα προλάβετε να αλλάξετε; Η λιμουζίνα θα έρθει σε 15 λεπτά.»
«Μα έφερες μαζί σου και το γουρουνάκι;»

Γεια, είμαι ο Σπόρτι!
Μα, για μισό λεπτό! Ποιο είναι αυτό το τραγούδι που ακούγεται στην ιστοσελίδα της σειράς; Όχι, δεν με γελούν τα αυτιά μου είναι το "Barbie Girl" του συγκροτήματος Aqua. Μα η Mattel, η εταιρία που βγάζει την Μπάρμπι, δεν ήταν στα δικαστήρια κάποτε με το συγκρότημα επειδή κορόιδευαν το προϊόν τους;!


Μα φυσικά, καλά θυμάμαι! Επίσης καλά θυμάμαι πως η ίδια εταιρία δεν είχε δώσει άδεια να χρησιμοποιηθεί η Μπάρμπι στο πρώτο "Toy Story" επειδή δεν ήθελαν η Μπάρμπι να έχει συγκεκριμένη κίνηση και φωνή, καθώς κάθε κορίτσι φαντάζεται διαφορετικά πως κινείται και μιλά η Μπάρμπι του (όντως, κάτι τέτοιο είχαν πει!). Και μετά η ίδια εταιρία κυκλοφόρησε (και συνεχίζει να κυκλοφορεί) ταινίες κινουμένων σχεδίων, επέτρεψε να χρησιμοποιηθεί η Μπάρμπι στο "Toy Story 2" και φυσικά να παίξει μαζί με τον Κεν πολύ μεγαλύτερο ρόλο στο "Toy Story 3".

Πολύ ασχολήθηκα. Να και ένα βιντεάκι που μας δείχνει τι παθαίνουν τα κοριτσάκια που παίζουν με τέτοιες κούκλες!



Α! Και κάτι τελευταίο: εδώ είναι η Ελληνίδα Μπάρμπι.
ΤΩΡΑ ασχολήθηκα πολύ.

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Πότε...

...δεν θα ακουστούν οι αυτοσχεδιασμοί που κάναμε στην ηχογράφιση των ομαδικών σκηνών για τη μεταγλώττιση του «Σρεκ κι εμείς καλύτερα» που βγαίνει σήμερα στους κινηματογράφους. Έτσι, δεν θα με ακούσετε ποτέ στη σκηνή του χορού των μαγισσών να φωνάζω «έλα, να πάρουν φωτιά τα πατώματα, έλα, να λιώσουν τα παπούτσια να γίνουν σαγιονάρες».

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΔΕ ΛΟΥΚ!

Μόλις εκτυπώθηκε το προσχέδιο του «ΔΕ ΛΟΥΚ» και θα κάτσω να κάνω το πρώτο χτένισμα, ώστε να ξεκινήσουμε πρόβες όσο πιο σύντομα γίνεται! Α, ναι, τι είναι το «ΔΕ ΛΟΥΚ». Εγώ θέλω να το αποκαλώ «κομεντί σε 11 τραγούδια», επειδή αυτό ακριβώς είναι. Ας μιλήσει καλύτερα το πρώτο δελτίο τύπου που έχουμε εκδόσει:

Πώς συνδυάζονται ο μύθος του Σιρανό ντε Μπερζεράκ με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάμποσες νούμερο 1 επιτυχίες του '80 και του '90; Αν ο Άκης δεν είχε ανεβάσει ποτέ ένα βιντεάκι με τον ίδιο να τραγουδά, τότε η Σοφία δεν θα τον είχε δει ποτέ και δεν θα ζητούσε βοήθεια από την κολλητή της τη Δόμνα για να τον εντυπωσιάσει, οπότε και η φιλία τους δεν θα είχε κινδυνέψει και το ερώτημα αυτό δεν θα είχε κανένα λόγο να τεθεί! Την απάντηση έρχονται να μας δώσουν -τραγουδώντας ζωντανά- οι ηθοποιοί Ευαγγελία Καρακατσάνη, Ειρήνη Ψυχράμη και Δημήτρης Παπαδάκης στην παράσταση «Δε Λουκ» σε κείμενα και σκηνοθεσία του Δημήτρη Δημόπουλου!

Κάποια από τα τραγούδια που ακούγονται στην παράσταση:
Owner of a lonely heart-YES
Gonna make you sweat-C&C MUSIC FACTORY
Careless whisper-GEORGE MICHAEL
Wannabe-SPICE GIRLS

Και φυσικά...
The Look-ROXETTE

Η πρώτη φετινή παραγωγή του 4actors, σε κείμενο - σκηνοθεσία του Δημήτρη Δημόπουλου, με τους Ευαγγελία Καρακατσάνη, Ειρήνη Ψυχράμη και Δημήτρη Παπαδάκη.

Προγραμματισμένη πρεμιέρα 17 Οκτωβρίου!

Αυτά όμως είναι για τα δελτία τύπου. Εδώ μπορείτε να μάθετε τόσα περισσότερα! Όπως, για παράδειγμα, πως η επιλογή των τραγουδιών έγινε βάσει αυστηρών κριτηρίων: να έχουν φτάσει στην πρώτη θέση του Billboard στις δεκαετίες '80 και '90, να μην είναι από ταινία και να μην έχουν χρησιμοποιηθεί σε παραστάσεις ή σίριαλ (καταραμένο Glee, μας πρόλαβες πολλά καλά τραγούδια). Και φυσικά, να εξυπηρετούν την υπόθεση του έργου. Ορίστε λοιπόν ο πλήρης κατάλογος των τραγουδιών που θα λέγονται ζωντανά από τους ηθοποιούς στο ΔΕ ΛΟΥΚ!
 
Δε πλέι-λιστ οφ ΔΕ ΛΟΥΚ!
 
Πώς κολλάνε όλα αυτά τα τραγούδια στην υπόθεση; Χμ... Ας πούμε πως κάποιο από αυτά το ανεβάζει ο Άκης, το βλέπει η Σοφία, θέλει να του στείλει κι αυτή ένα τραγούδι και κάνει μαθήματα ώστε να το πει καλά με τη Δόμνα, καταλήγει όμως να στέλνει ένα βίντεο όπου ανοιγοκλείνει το στόμα της σε ένα τραγούδι που έχει ηχογραφήσει η Δόμνα, και όλα αρχίζουν να μπερδεύονται, και να μπερδεύονται, και να μπερδεύονται, ώσπου... ΧΑ! Η συνέχεια στην παράσταση, από 17 Οκτώβρη στο Void Dance Bar!
 
Δε καστ οφ ΔΕ ΛΟΥΚ, φρομ λεφτ του ράιτ:
Ευαγγελία Καρακτσάνη (Δόμνα)
Δημήτρης Παπαδάκης (Άκης)
Ειρήνη Ψυχράμη (Σοφία)

Αυτά τα ολίγα για την ώρα. Πού είναι το κόκκινο μαρκαδοράκι μου, έχω να κάνω διορθώσεις, οι πρόβες ξεκινάνε σύντομα, πρέπει να έχω έτοιμο το έργο!

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Σάμερ χιτ!



Ένα απόσπασμα από ένα από τα τραγούδια που έχω πει στη μεταγλώττιση της σειράς «Φινέας και Φερμπ» . Εδώ, είμαι σε διάθεση μιούζικ-χολ, στην ίδια σειρά έχω τραγουδήσει ρέγκε, κάντρι και κάτι καταπληκτικά «ντούμπι-ντούμπι-ντούμπι». Μήπως ήρθε η ώρα για ένα μπεστ-οφ άλμπουμ; (Για την ιστορία, τη σκηνοθεσία της ελληνικής μεταγλώττισης την έχει κάνει ένας από τους συνήθεις υπόπτους, ο Ακίνδυνος Γκίκας.)