Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Mon Dieu! (προφέρεται «μον ντιέ)

Αντιγράφω από εδώ:

Fifty-year-old queen of pop Madonna is set to tie the knot with her 22-year-old boyfriend Jesus Luz in a Kabbalah ceremony. The wedding could take place in New York as early as this weekend, but it would not be legally binding, said Luz Snr. It would only be a symbolic ceremony signifying the couple's union. It is possible, of course, that both Luz senior and junior have got the wrong end of the stick: neither speaks good English. The younger man's is reported to be poor enough that Madonna is spending $1,000 a week on language teachers. His father admits to having talked to Madonna on the phone in French because his English is not fluent.

Και μεταφράζω. Τα πάντα.

H 50χρονη βασίλισσα της ποπ Παναγία πρόκειται να περάσει την κουλούρα με τον 22χρονο αγαπητικό της Ιησού Φως με μια τελετή Καμπάλα. Ο γάμος ίσως λάβει χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη, μα δεν θα είναι μια νομική δέσμευση, είπε ο Φως ο Πρεσβύτερος. Θα είναι μια συμβολική τελετή που θα επισημαίνει την ένωση του ζευγαριού. Υπάρχει, φυσικά, και η πιθανότητα πως αμφότεροι Φως, πρεσβύτερος τε και νεότερος να έχουν χάσει την μπάλα: κανείς τους δεν μιλάει καλά αγγλικά. Ο νεαρός λέγεται πως είναι μπατιράκι και πως η Παναγία ξοδεύει 1.000 δολάρια την εβδομάδα σε καθηγητές. Ο πατέρας παραδέχεται πως μίλησε με την Παναγία στο τηλέφωνο στα γαλλικά επειδή τα αγγλικά του δεν λένε.

Συμπεραίνω.

Ο Θεός έχει Sorbonne III. Οι Δέκα Εντολές δεν παραδόθηκαν στα εβραϊκά, αυτό αποτελεί συνομωσία των Εβραίων.

Ο Χριστός είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως. Και πάλι όμως, τον άφηναν να διδάσκει.

Τα κινητά πιάνουν στα ουράνια. Γι' αυτό και η Cosmote εδρεύει στον Παράδεισο Αμαρουσίου.

Το "Like a Virgin" έπρεπε να μας είχε βάλει σε υποψίες. Και θα έπρεπε να μεταφράζεται όχι ως «Σαν παρθένα» αλλά ως «Γουστάρω παρθένα».

Το "Like a Prayer" θα έπρεπε να μας είχε επιβεβαιώσει τις υποψίες. Και θα έπρεπε να μεταφράζεται όχι ως «Σαν προσευχή» αλλά ως «Αρέσκομαι στας προσευχάς».

Συνοψίζω.

Η Παναγία πρόκειται να παντρευτεί τον Ιησού, που είναι γιος του Θεού. Θεός και Ιησούς είναι το ένα και το αυτό, οπότε η Παναγία θα είναι με έναν άντρα που είναι υιός αλλά και σύζυγός της. Μιλάμε δηλαδή για τον μύθο του Οιδίποδα και της Ιοκάστης, έναν ελληνικό μύθο. Κάτι που αποδεικνύει την ανωτερώτητα του ελληνικού πολιτισμού και το πως αυτός έχει διαποτίσει την ανθρωπότητα, από την ισχυρότερη θρησκεία ως την ποπ κουλτούρα.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Πάει κι αυτό! Πάει και τ' άλλο!

Σήμερα πάω να ηχογραφήσω τα τελευταία επεισόδια της σειράς "The Garfield Show". Χθες όμως έκλεισε και η σειρά "Phil of the future" όπου συνέχεια είχα μία απορία... Πώς γίνεται να έχουν όλοι τόσο τέλεια δόντια;!

Μα έχω άδικο; Δείτε χαμόγελα! Δείτε οδοντοστοιχίες! Τέλος πάντων, αυτή είναι οι οικογένεια Ντίφι από το 2121, ξέμειναν όμως στην εποχή μας όταν χάλασε η χρονομηχανή τους κατά τη διάρκεια των χρονοδιακοπών τους. Πώς θα χτίσω εγώ ρόλο, που ούτε από λάστιχο δεν έχω μείνει;! Τέλος πάντων, στη σειρά έκανα τον Λόιντ, τον πατέρα, τον τύπο πάνω δεξιά. Ο οποίος, ω τι έκπληξη, ήταν ένας στόκος και μισός. Γιατί μου δίνουν μόνο τους ηλίθιους;

Α, όχι, δεν μου δίνουν μόνο τους ηλίθιους! Μου δίνουν και τους υστερικούς καράφλες! Μιλάω για τον υποδιευθυντής Χάκετ, που άλλη δουλειά δεν είχε παρά να τα βάζει με όλους και να του φταίνε τα πάντα. Ο ίδιος ηθοποιός έκανε και τον Κέρτις, έναν προιστορικό άνθρωπο που κρύφτηκε στη χρονομηχανή όταν το Ντιφέικο έκανε διακοπές στην εποχή του. Είδατε ο κοινωνικός τουρισμός;...

Και αυτόν τον ρόλο τον έκανα εγώ! Έτσι μπορούσα να γρυλλίζω, να φωνάζω και να σκούζω, ανακαλύπτοντας έτσι τον Νεάτερνταλ που έκρυβα μέσα μου! ΑΑΑΑΑΑΑΡΓΚ! Οι περιπέτειες στη μεταγλώττιση συνεχίζονται...

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

So, what do you do for a living?...

...με ρώτησε η φιλοξενούμενη από τις ΗΠΑ ενός φίλου. Δεν αντιστάθηκα. Της είπα την αλήθεια. "I'm the blue Power Ranger!" Δεν είπα ψέμματα! Αυτή την περίοδο ηχογραφώ μεταξύ άλλων τη 17η σεζόν της σειράς, που ονομάζετα Power Rangers RPM και διαδραματίζεται στο μέλλον. Δύο είναι οι βασικοί μου ρόλοι στη σειρά: ο Φλιν ΜακΆλιστερ (ο μπλε...) και ο Βέντζιξ (ο κακός!). Μπαίνω λοιπόν στο στούντιο να ηχογραφήσω και μου πέφτει το σαγόνι. Μα τι έγινε;! Οι Πάουερ Ρέιντζερ απέκτησαν υψηλή αισθητική και πολυεπίπεδο σενάριο;!



Καλογυρισμένο, σχεδόν σαν ταινία! Ε, μόνο το πρώτο επεισόδιο, με το που μπήκαμε στα κανονικά επεισόδια με τα ξυλίδια και τα ζορντ, όλα επανήλθαν στη γνωστή κιτς αισθητική που πάντα είχαν και θα έχουν οι Πάουερ Ρέιντζερ. Η σειρά πάντως έχει πλάκα ώρες-ώρες, αν και αντιμετώπισα προβλήματα όπως «και πώς θα κάνω τη σκοτσέζικη προφορά που απαιτεί ο ρόλος» ή «θα πείσω με τη φωνή μου πως όντως ξυλοκοπώ τους κακούς». (Για την ιστορία, ο Φλιν στα ελληνικά ακούγεται χωρίς προφορά, και οι κραυγές στο ξύλο είναι το πιο αστείο πράγμα, γιατί κάθεσαι σε μια καρέκλα και φωνάζεις!)

Κορυφαίες στιγμές στις ηχογραφήσεις!

1. Όταν φωνάζουμε «Πάουερ Ρέιτζερ, Αρ-Πι-Εμ! Έτοιμοι για δράση!»
2. Όταν γυρνάω τη φωνή σε θέση «γρέζι στο τέρμα» για να κάνω τον κακό και να αναφωνήσω «ήρθε το τέλος σας, Πάουερ Ρέιντζερ!»
3. Όταν μας πιάνουν τα γέλια, επειδή δεν πέσαμε όλοι μαζί στη βαθυστόχαστη ατάκα «Ενεργοποίηση μονάδας ενέργειας... Power Rangers Ultra Big Money Maker Disney Purchased Kitch Kid's TV-Series Without An End Pou Kano Gia Na Plirono To Noiki Mou»!

Αλλα, όπως και να έχει, πόσοι μπορούν να πουν «είμαι ο Μπλε Πάουερ Ρέιντζερ» όταν συστήνονται;...